Легендата на Левски Петър Петров сподели пред "Мач Телеграф", че Хосе Кордооа е най-конвертируемият играч на "сините" и по всяка вероятност ще бъде продаден през лятото. Той коментира и играта на тима, както и скандалите по високите етажи.

"След като се подобри един негативен рекорд, с последните три победи отборът живна. От мача с Ботев Bp се отприщи пътят към победите. Добре играят напоследък. На фона на онези негативни резултати победата в Кърджали срещу Арда с 3:0 беше много добра. Като сложим към онази неприятна серия от 11 мача без победи и разправиите по високите етажи на клуба, се случиха доста негативни неща, които не са приятни на никого. С тези три победи отборът, ръководството и феновете глътнаха свеж въздух", започна той.

От това, което виждам в Левски, честно казано мисля, че все още нямаме отбор за шампионска титла или европейски клубни турнири. Далеч сме от истината. Може и да гледам с малко по-различно око, но така си мисля. За нивото в България отборът е на добро ниво, но не е за нещо голямо. Да, има време да надградят. Трябват си още класни попълнения и да се заздрави финансовото положение. Знам, че персоналът, треньорите и футболистите си взимат редовно възнагражденията, което е добре. Всичко е наред в това отношение. Най-хубаво щеше да е, ако стане сделката със сърбина, но уви. Оттам дойдоха тези неразбории по високите етажи. От едната страна казват, че е имало предложения за 6 милиона, но истината е, че не са 6 милиона, защото 30% трябва да се дадат на панамците. Истината е по средата. Около 4 милиона са били, но всички са се надявали, че сделката със сърбина ще стане. Но за какво да ги продават, ако влязат много пари и могат да ги задържат и да ги продадат догодина или по-догодина. Да се гонят шампионска титла, Купа на България и силно представяне в Европа. Оттам идва проблемът", продължи той.

Сираков, Стоилов и Ивков тръгнаха заедно. Постигнаха нещо, което дълго време се чакаше. Успехите са благодарение на тях. Изведнъж разнобой... Не е приятно и дай Боже да няма сериозни последици, защото и Мъри заплашва с оставка както "Мач Телеграф" написа, а Ивков обяснява, че са му преброени дните. Само Сираков не е казал, че напуска, защото няма как да напусне. Не са хубави тези неща. От няколко дни се вижда затишие, а сега има и пауза. Дано нещата да се наредят и укротят. Всички на това се надяват.

На практика Левски може да се бори за третото място. Има още много мачове и точки, които да се разпределят. Това, което се загуби като точки, дано не бъде фатално и трудно може да се навакса. Много равенства и загуби се натрупаха. Загубихме маса точки. С тях можеше да сме спокойно в тройката, но сега... Седем точки от ФК ЦСКА 1948 не са много, но не са и малко. Жалко, че сега има прекъсване, защото отборът отново тръгна да играе силно и печелившо".

"Хосе Кордоба през лятото щем или не щем трябва да го продадем по всяка вероятност. Може да му се вземат повече пари. Брьондби се очаква пак да изпратят оферта за Хосе, а аз мисля, че той е най-конвертируем. Дай Боже офертата да задоволява всички страни. Най-вече Левски, за да се вземат свежи пари и тези задължения към НАП да се изчистят. Това бреме тежи много на всяко "синьо" сърце!", завърши Петров.