Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла даде прогноза пред Спортал относно предстоящите четвъртфинали в турнира за Купата на България. Той коментира и актуални теми около отбора.

"ЦСКА ще победи Черно море с 2:0, въпреки че Илиан Илиев е един от най-добрите треньори в България. Черно море е отбор, който може да спъне всеки - Лудогорец, ЦСКА, Левски. Момчетата на Илич обаче са във форма, побеждаваме, нямаме контузени играчи, ще продължим напред", започна Майкъла.

"Феновете да са спокойни, Гриша Ганчев ще си е там. Той е сериозен бизнесмен и не се оттегля от ЦСКА. Това се нарича преструктуриране. Фирмата, на която Дани Ганчев е собственик, ще строи стадиона заедно с фондацията. Това е. ЦСКА и Левски са на феновете, това трябва да се знае. ЦСКА не е на Ганчев, не е на Божков, не е на Томов. Както Левски не е на Сираков, на Мъри, на Боримиров или на Ивков. Тези клубове са грандове заради феновете.

Левски го спасяват феновете му вече три години. Хубаво ще е да се направи така, че управленското и спортно-техническото ръководство да дават процент от заплатата си за чистене на дълговете на клуба. Де факто никъде не е обявено какъв е бюджетът за заплати в тези звена, само слухове се чуват. Да се каже и да започнат да дават 30% от възнагражденията си и всеки месец да отиват за НАП. От футболистите 10%. Отделно 10% от билетите и клубните артикули също да отиват за НАП. Отделно феновете да продължават да даряват и до три години ще изчистят десет милиона. Пак казвам - Левски и ЦСКА са на феновете, другото няма значение", коментира Илиев.

"Най-важното е накрая на сезона кой ще стане шампион. Вярвам, че това ще е ЦСКА. И купата е важна, разбира се, но това по принцип е някакъв утешителен трофей. Да спасиш сезона. Едно време този трофей не ни интересуваше кой знае колко, ние играехме с шампионите на Англия, Германия, Франция, Испания. Тогава участваха само шампионите", каза по отношение на мачовете от турнира за Купата на България бившият директор на армейците.

"В днешно време не ми харесва това, че в ЦСКА 10 от 11 са чужденци. Как да имаме после силен национален отбор?! Няма начин. В ЦСКА и Левски трябва да играят българи. С момчета от Втора дивизия на Полша, Италия и т.н., които играят ли, не играят ли, никой не знае, няма как да стане. От друга страна държавата е абдикирала от футбола. Толкова години не се намери как да направят един нов и модерен национален стадион", завърши Майкъла.