ЦСКА стигна напълно заслужено до победата над Черно море, защото беше по-добрият, по-активният и свеж отбор. Това може да се дължи и на 120-те минути на моряците срещу Лудогорец преди дни в полуфинала за Купата на България.

През по-голямата част от двубоя армейците владееха контрола на топката. Командваха действията на терена. Но не стигнаха лесно до успеха, защото срещу тях имаха отбор, който много добре се отбраняваше. Дюлгеров беше безгрешен под рамката, с изключение на второто попадение, когато направи грешка при удара на Линдсет и допусна топката да влезе в мрежата му.

ЦСКА нямаше друг вариант, освен да победи, което и направи. В такъв етап от кампанията се намираме, в който всяка точка е много ценна, а на червените им бяха необходими задължително три в битката за титлата. Отборът на Саша Илич показа ентусиазъм и желание. Създаде много повече възможности за попадения, за разлика от други мачове в първенството, където се затрудняваше в последния етап на атаките.

След нулевото равенство с Левски, ЦСКА сякаш повиши нивото си. Да, загуби от Лудогорец, но игра значително по-добре, отколкото във вечното дерби, последваха две убедителни победи, а сега бе надигран и сериозен отбор като Черно море. Промените в състава не бяха породени от желанието на треньора, а от липсата на важни играчи.

За ЦСКА е добре, че спечели в навечерието на шампионския сблъсък. Бе домакини, но символичен и има голяма разлика къде играеш. Това също е от значение. Червените имаха обеца на ухото от мача с Черно море за купата и бяха на пълни обороти. С друго самочувствие ще излязат срещу Лудогорец.

Срещу Черно море решаващо се оказа попадението на Гарсес, който се оказа на точното място. В предишни мачове той пропускаше добри ситуации. Пресен пример за това е в последния двубой срещу Лудогорец, когато излезе непосредствено срещу вратаря и не успя да реализира.

Винаги добро впечатление прави Тибо Вион със своя ентусиазъм и желание за игра. Французинът дори може да играе и като вратар, ако се наложи. Универсален футболист, който гори на терена и е от помощ за отбора. Хубаво е за един треньор да разполага с такива играчи.

Срещу Черно море Дюкенс Назон не бе ефективен и активен, не му спореше. Не игра много с топката и не бе замесен в някои по-завързани ситуации, но това не бе фатално за червените в този двубой. В защита Мено Кох бе на доста високо ниво и защити титулярното си място. Не се усети липсата на капитанът Юрген Матей.

В предстоящия мач с Лудогорец напрежението ще е еднакво голямо и за двата отбора, дори в повече ще бъде при разградчани. Лекото предимство не е успокоение. Когато ти дишат във врата, не е много приятно и в Разград знаят, че всяка грешка може да е фатална.

Лудогорец няма да има никакво предимство, че двубоят ще се играе на техен терен. Отборът показва много колебания през сезона. Въпреки че, печелят мачовете си го правят донякъде с късмет, но не и с убедителна игра.

ЦСКА трябва да подходи с това самочувствие и желание, каквото показа срещу Черно море. Очакванията са за интригуваща битка за титлата в събота и червените е необходимо да се възползват от поредния им удобен случай в първенството да надделеят над Лудогорец.

Георги Василев-Гочето пред "Тема:Спорт"