Бившият нападател на Левски Петър Курдов заяви, че е прогнозирал треньорската рокада далеч по-рано. 
 
"Имах информация, че Георги Дерменджиев ще бъде сменен. Той е кротък човек, но според доста хора, включително и мен, на Левскиму трябва сериозен водач. Треньор, който да стресне тези футболисти, които не знаят къде се намират.
 
Колкото и да виним треньора, в един момент той е само субективен фактор. Хората, които са на терена - те са важните. В последните години няма играчи, следователно и отбор. За това състояние вина има ръководството и най-вече Павел Колев.
 
Кой избра треньора? Той също трябва да носи отговорност. Отделно от това постъпи аматьорски и в други случаи. Може ли постоянно да говори, че ще намалява заплати?! Кой ще играе така, кой силен футболист ще иска да дойде. Отделно от това с лека ръка махна три момчета - Яблонски, Цветкович и Кабрал. Може и да не са кой знае какви, но те имаха своите добри дни. Без тях какво стана?
 
Георги Дерменджиев е благ човек, подлага си бузата. Но на Левски му трябва треньор или човек, който като тропне на масата, и футболистите да се напикаят. Такива левскари има, но не и на "Герена". А в последните години се държат все около "Герена".
 
На Левски му трябват свои хора. А не такива, които с лека ръка да разпилеят 14-15 милиона за една година. Има такива, но... Хората в клуба да си отварят очите, защото отборът вече не става за гледане. Преди време на "Георги Аспарухов" водехме с по два-три гола за половин час, сега в последните минути гасим телевизорите, защото няма какво да видим", каза пред "Тема спорт" Курдов.