Годината е 1968-а. Денят – 11 декември. А мястото – легендарният "Уембли". В на пръв поглед неравен мач един срещу друг излизат Англия и България, макар и в приятелска среща. 

От страна на "трите лъва" блестят имена като Боби Чарлтън, Джеф Хърст, Гордън Уест и Боби Мур. В състава на родните "лъвове" пък са Георги Аспарухов,Христо Бонев, Динко Дерменджиев и Димитър Пенев. 

"Всеки един от нас, който участва в този мач, има спомени. Малки или големи… Но да играеш в една страна като Англия – знаете, в целия свят се говори за английския футбол. Отделно клубове и различни състезатели. Това беше голямо участие за нас", спомни си пред Bulgaria On Air легендарният футболист и треньор Димитър Пенев.

"Един невероятен гол на Аспарухов. Но трябва да включим целия състав, защото в някои мачове винаги хвалят голмайсторите, а ние в защита какво правим? Браним. Добре сме се бранили, затова сме имали сили и да дадем възможност на нашите нападатели да нападат и да реализират", добави треньор №1 в България за XX век.

Какво каза още легендарният Димитър Пенев, вижте в репортажа на Десислава Францова.