УЕФА показа невероятен двоен стандарт. Хората от Нион цял ден умуваха как да накажат хърватите и в крайна сметка го направиха, за да станат за смях.

За разлика от Русия и Англия, които бяха заплашени с изхвърляне от турнира, хърватите минаха само със 100 000 евро глоба за бой на трибуните, забранени знамена, расистки обиди и прекъсване на мача с Чехия заради факлите.

Освен това федерацията им получи забрана да продава билети на хора, които са установени като хулигани до края на участието на "шахматистите" в турнира. Шукер успя да отърве своите с доводите, че няма други пострадали фенове, а става въпрос за вътрешни проблеми.

Така футболистите могат да отдъхнат преди мача с Испания във вторник, който е ключов в битката за участие на 1/8 финалите. Властите в Загреб пък решиха да действат, за да предотвратят нов резил.

Медиите разкриха, че за двубоя в Бордо са командировани специални части, които ще се инфилтрират в агитката и ще действат с твърда ръка срещу хулиганите, които не крият, че готвят нов удар. Освен това се вкарват спешно промени в Законите на спорта и този за предотвратяване на насилието по стадионите.

"Футбол все пак се играе на терена", заяви доволният след заседанието в Париж Давор Шукер. Както е известно, той е и член на Изпълкома на УЕФА. Междувременно френските власти си писаха шест за действията срещу хулиганите и запазването на реда до сега.

Това стана след съвместно заседание на Министерството на спорта и това на Вътрешните работи. Стана ясно също така, че от началото на Евро 2016 г. са задържани общо 557 хулигани.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!