Турция обвини в Италия в полягане на Република Ирландия. Загубата на "Скуадрата" с 0:1 изхвърли комшиите от турнира, след като не успяха да намерят място при най-добрите отбори, завършили на трето място. Според югоизточните ни съседи Конте е нарушил едно от правилата на турнира.

То гласи, че отборите са длъжни да вадят най-доброто на терена, докато не отпаднат. А Конте направи точно обратното в сряда вечерта - направи осем промени в състава! И Италия не приличаше на себе си.

Освен това той имал зъб на турците заради загуба с "Юве" от "Галатасарай" с 0:1. Въпреки броженията край Босфора, УЕФА няма да заведе дисциплинарно дело срещу "адзурите".

Причината е, че Конте си има и желязно оправдание. Цели 10 души му висят с картони, а идва мач с Испания. "Италия за пореден път предаде Фатих Терим", отчете дори и "Гадзета дело спорт".

В Германия също критикуваха "Скуадрата". "Лошото е, че така създадоха излишни илюзии на ирландците", коментира Оливър Кан. Фатих Терим пък благодари на играчите с кратка реч преди да напуснат Марсилия.