Лоренцо Инсинье заяви, че той и съотборниците му ще опитат да създадат много проблеми на Испания. Халфът на Наполи удари греда при загубата с 0:1 от Северна Ирландия. На осминафиналите „Скуадрата“ ще има тежката задача да се справи с европейския шампион Испания.

„Жалко е, защото не заслужавахме да загубим. Имахме много положения, но не успяхме да ги вкараме. Сега е важно да не униваме, защото ни чака мач срещу Испания в понеделник и трябва да бъдем подготвени за него. Знаем колко голям отбор имат испанците и ще излезем на терена, за да им създадем много проблеми. Лично аз днес опитах да играя по най-добрия възможен начин. Треньорът ме сложи между халфовата линия и нападателите, а именно там е моята най-силна позиция. Мисля, че не само аз се представих добре, а и целият отбор. Ирландците обаче вкараха единствения гол и останаха пределно концентрирани до самия край на мача“, каза Инсинье.

Защитникът Матия Де Шилио добави: „През първото полувреме играта не ни вървеше, а те бяха много нахъсани, както се и очакваше. Знаехме и че ще играят с високи топки. Като цяло бяхме добре подготвени и именно заради това ни е яд, че паднахме. Сега обаче е по-важно да се фокусираме върху мача срещу испанците".

Леонардо Бонучи изрази подобно мнение. „Няма как непрекъснатите центрирания да не ти създадат проблеми. Ние сме си виновни за тази загуба и мисля, че можеше да направим повече. Трябва обаче да признаем, че ирландците играха с търпение, мъжество и характер. За нас остава да си направим изводите от този мач“, каза Бонучи.