Селекционерът на Република Ирландия Мартин О’Нийл ще остане начело на отбора още 2 години. Наставникът потвърди, че той и помощниците му са подписали нови договори и ще водят състава и в квалификациите за световния шампионат. 

„Щастлив съм, че Джон Дилейни и борда на ирландската асоциация удължиха договорите ни и за кампанията за световното първенство. За нас е абсолютна привилегия да бъдем начело на състава през последните 30 месеца и утре пътуваме за Франция с амбиция и желание да се представим на ниво в следващите дни” заяви треньорът. 

64-годишният наставник пое ирландците през ноември 2013-а и макар и тимът да не успя да се пребори за директна промоция за еврофиналите с Германия и Полша, съумя да се класира след успешен бараж с Босна и Херцеговина. Сега целта ще бъде класиране за световен форум, където за последно ирландците бяха през 2002-а. 

„Бордът на Футболната асоциация на Ирландия бе единодушен в желанието да се предложат на Мартин и неговия екип нови договори и ние сме радостни, че ще работим заедно и в бъдеще” заяви изпълнителният директор на местната асоциация Джон Дилейни. 

Ирландците са в доста трудна група на финалите, като ще се борят с Италия, Белгия и Швеция за класиране във фазата на елиминациите.