Ирландия и Швеция завършиха 1:1 в двубой от група "Е" на европейското първенство по футбол, игран на стадион "Стад дьо Франс" в Париж.

Галерия

"Тре Кронур" започна много по-дейно, но постепенно сдаде инициативата и на няколко пъти се измъкна от неприятности, особено в 32-ата минута, в която Хендрик разтресе напречната греда.

Малко след подновяването на играта обаче по-активните ирландци откриха резултата чрез Уест Хулахан, който засече от движение хубавото подаване на Шеймъс Коулман.

Двайсетина минути преди края на мача ирландците отново вкараха топката в мрежата, но в собствената си врата. Киърън Кларк се опита да изчисти с глава прострелното центриране на Златан Ибрахимович и матира Рандолф.

Куриозното е, че Швеция успя да измъкне точката без нито един точен удар към вратата на своя противник.

Така двата отбора събраха по една точка и са на върха в групата си. По-късно тази вечер един срещу друг играят Белгия и Италия.


Двата тима започнаха много спокойно и изчакваха взаимни грешки. Точно преди да изминат десетина минути игра се стигна и до първата опасност. Джонатан Уолтърс стреля в долния ляв ъгъл, но Исаксон се намеси и изби в корнер, от който не се стигна до нищо сериозно.

Беше изминал четвърт час игра, когато Джон О'Шей се включи в предни позиции, но не успя да засече на далечната греда при изпълнение на корнер в един от редките моменти, в които шведската защита не действаше на висота.

В средата на първото полувреме голямата звезда на Тре Кронур Златан Ибрахимович реши да стреля директно от пряк свободен удар от голяма дистанция, но той прати топката в стената.

Преди да изтече половин час игра Роби Брейди нахлу към наказателното поле и стреля мощно, но топката профуча на половин метър над напречната греда и облиза горната част на мрежата.

Малко след това нова акция на ирландците доведе до голяма опасност. Джеф Хендрик реши да пробва късмета си от дистанция, но неговият фалцов удар само разтресе напречната греда!

Малко след подновяването на играта Ейре дръпна в резултата напълно заслужено. Прекрасно центриране на Шеймъс Коулман отдясно намери Уес Хулахан и той се разписа с удар от въздуха, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Веднага след това скандинавците имаха прекрасна възможност, но пропуснаха да изравнят резултата. Рандолф успя да се намеси след разбъркване и рикошет към вратата си, след което Форсберг не успя да уцели открития ляв ъгъл!

Точно преди да измине един час игра Златан Ибрахимович показа класата си, стреляйки от трудна позиция с левия крак от въздуха, но кълбото мина покрай страничната греда.

Двайсетина минути преди края на мача Швеция изравни резултата след автогол на Киърън Кларк, който заби топката неспасяемо с глава в собствената си врата след прострелно центриране на Златан Ибрахимович от аутлинията.

До края на мача и двата отбора подходиха доста консервативно и не искаха да рискуват излишно, бранейки точката.


Ирландия - Швеция 1:1

1:0  Уес Хулахан - 48'

1:1  Киърън Кларк - 71', автогол

 

Ирландия: Рандолф, Коулман, Кларк, О'Шей, Уилън, МакКарти (МакГийди - 85'), Хендрик, Уолтърс (МакКлийн - 64'), Брейди, Хулахан (Роби Кийн - 78'), Лонг

Швеция: Исаксон, Лустиг (Йохансон - 45'), Гранквист, Олсон, Линдельоф, Форсберг, Ларсон, Шелстрьом, Левицки (Екдал - 86'), Ибрахимович, Берг (Гуидети - 59')