Защитникът на Република Ирландия Шейн Дъфи, който вчера бе изгонен при загубата от Франция с 1:2 обяви, че няма да се обезкуражи след разочарованието. 

Футболистът на Блекбърн записа едва петото си участие с националния екип, но бе отстранен в средата на второто полувреме, когато влезе на шпагат срещу откъсващия се Антоан Гризман, но не успя да стигне до топката. 

„Зная, че мога да играя на това ниво. Като цяло се справих добре на турнира, като изключим червения картон. Опитах се да стигна до топката. Трудно е, защото ако пропуснех съперникът щеше да вкара. В крайна сметка във футбола става въпрос за сантиметри” заяви той. 

„Разочароващ е начина, по който нещата приключиха за мен, но ще остана позитивен, ще се поуча от грешките си и ще се опитам да се справя по-добре следващия път. Преживяването бе прекрасно за мен, тъй като бях включен в отбора късно, а да взема участие и в мачовете бе наистина специално” каза още Дъфи. 

Интересно е, че 24-годишният футболист е на косъм от смъртта през 2010-а година, когато в тренировъчен двубой на националния отбор се сблъсква с противников вратар и получава увреждане на черния дроб. От сериозния кръвоизлив той губи около 3,5 литра кръв, но лекарите успяват да го спасят и той се възстановява напълно, за да продължи кариерата си.