Ирландия - Швеция, двубой от група "Е" на европейското първенство по футбол. Стадион "Стад дьо Франс" в Париж, 19.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.


Вероятни състави: 

Ирландия: Рандолф, О'Шей, Киог, Брейди, Коулмън, Уилън, Макарти, Хендрик, Хулахан, Уолтърс, Лонг

Швеция: Исаксон, Лустиг, Йохансон, Гранквист, Олсон, Ларсон, Левицки, Калстрьом, Форсберг, Берг, Ибрахимович

 


Прогноза на Gol.bg:

Златан Ибрахимович и компания се изправят срещу Ирландия в първия мач на двата отбора на европейското първенство по футбол. До момента двата тима са мерили шест пъти в официални срещи и Ейре има само две ремита.

Нанизалият 38 гола в 31 мача за ПСЖ през кампанията Ибрахимович може да стане първият играч, който се е разписвал на четири различни европейски първенства.

Ирландия не се намира в най-доброто си състояние, записвайки загуба и две ремита в последните си пет мача, както и четири поредни срещи без успех на еврофинали. За капак това е най-възрастният тим на шампионата.

Но пък и "Тре Кронур" не е особено величина, когато става дума за турнири на Стария континент. Скандинавците имат само три успеха в последните си 14 двубоя на този форум. 

Стилът на игра и на двата отбора предполага за много физически единоборства, здрава защита и сравнително малко положения. Затова ще заложим на минимален успех на шведите.

 

Резултат:  Ирландия - Швеция 0:1