Чехия - Турция, среща от група "D" на Евро 2016, Стадион „Феликс Боларт” в Ланс, начало 22.00 часа, пряко в Gol.bg.

Последните десет срещи на Чехия: Общо 4 победи, 2 равенства и 4 загуби.

Последните десет срещи на Турция: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби.

В последните 7 директни срещи чехите имат 3 победи, турците имат 3 победи и 1 път са завършили наравно. 

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Чехия бе на път да загуби всякакви шансове за класиране напред в Евро 2016, след като отстъпи в първия си мач от Испания с 0:1, а във вторият срещу Хърватска губеше с 0:2 до 76-та минута.

В заключителните минути обаче чехите се мобилизираха и успяха да върнат 2 попадения, с което завоюваха първата си точка на турнира. Турция е без спечелена точка и едва ли ще продължи напред, дори и при победа тази вечер.

Тимът на Фатих Терим така и не вкара по време на двата си двубоя във Франция, но все пак има шанс да продължи напред, като някой от най-добрите трети отбори, стига да бие чехите в директния им мач и да се надява на чудо.

Павел Върба ще трябва да се справя без опитния Томас Росицки, който е с контузия и със сигурност няма да може да играе отново на Евро 2016 за Чехия. Всички други са на линия за Върба и той ще се надява да вземе победата в тази среща и да събере 4 точки, с които вероятно ще се класира сред четирите най-добри 3-ти отбора в групите.

Турция записа 5 поражения в миналите си 9 срещи с Чехия, но излезе като победил с 2:0 в последния дуел със съперника през октомври 2015 година. Арда Туран сигурно няма да вземе участие в двубоя, а Хакан Калханоглу се очаква да е резерва след трагичната си игра срещу Испания.

В предни позиции селекционерът Терим ще се надява Бурак Йълмаз най-сетне да напомни за голмайсторските си качества. И двата отбора се познават доста добре от квалификациите за турнира. В тях те си размениха по една победа.

Иначе двата отбора са играли още един път на Европейско в последните му три издания. През 2008 година турците направиха голям обрат и удариха съперника с 3:2, за да го отстранят от надпреварата. В последните 4 сблъсъка няма хиксове, а по 2 победи за двата състава. Чехия ще хвърли всичко в тази среща и най-вероятно ще стигне до трите точки.

Резултат: Чехия - Турция 2:1

Дайте вашата прогноза за мача ТУК и спечелете страхотни награди!