Тази жена е перфектна! Перфектна е в очите на мъжете, защото е секси, съблазнителна и футболна фенка. Перфектна е и за жените, защото има за какво да я мразят. Особено тези, които не я познават. Както тези, които се водят по предразсъдъците срещу футболните половинки, без да се опитат да надникнат зад фасадите им.

Галерия

Тя е Кати Хумелс (28 г.) и е наясно с всичко това. И точно затова се бори срещу понятието "футболна половинка". Тя е с най-голям стаж на тази "длъжност" в Бундестима и е най-известната, защото вече 9 г. е жената до централния защитник Матс Хумелс (27 г.). Фрау Кати е спокойна дама, която изглежда отлично. Тя е родена в Дахау и държи да не говори за засади, защитни четворки и т.н., защото вече е обяснявала достатъчно пъти кое какво е. И тръгва да обяснява каква е тя: "Всичко, което правя, не може да бъде събрано в едно понятие." Вярно е, защото тя е едновременно модел, моден дизайнер и хотелиер.

Двамата с Матс са собственици на луксозния хотелски комплекс Good CaMa (б.р., от Кати и Матс), който са построили и подредили на самия бряг на Далмация.

"Определям се като предприемач по отношение на модата и лайфстайла", казва уверено Кати, въпреки че в последните години невинаги беше толкова уверена. Често й се налагаше да преглъща много, особено в социалните мрежи. "С мен се отнасяха много враждебно - откровена е тя. - Този път беше каменист и болезнен. В началото ме болеше, но тези неща ме направиха силна!" Но също и малко затворена. Сега мисли по 3 пъти, преди да каже нещо по адрес на мъжа си. И предпочита да избяга от темата за ролята си при трансфера на Матс от Борусия обратно в Байерн. "Смяната на клуба винаги е тежък процес, който е свързан с големи емоции. Нормално е да има и разочаровани", обяснява тактично баварката Кати.

В следващите дни тя ще пътува за Париж за Евро 2016. Предвид многомилионната заплата на мъжа си тя би могла да си позволи луксозен хотел, в който да й сервират закуска в леглото. Но тя не е такава: "Искам да съм в центъра на живота. Обожавам да готвя и да съм сред близки и приятели." Последствието е, че вместо хотел си е наела цял апартамент, в който гостите непрекъснато ще се менят.

Тя обаче няма да е там през цялото време, защото винаги изскачат и други ангажименти. Заради тях тя винаги има готов куфар подръка. В него задължително има електрическа четка за зъби, слушалки, маратонки за тичане и пуловер от кашмир на лейбъла The Mercer N.Y. Именно за него Кати влезе в ролята на дизайнер и създаде и първата собствена колекция. 

Фрау Хумелс е бизнес дама, която се опитва да изгради кариера. "Имам мисия в модата - категорична е тя. - Жалкото е, че хората не могат просто да уважават това, което правя, а повърхностно ме определят под мотото: "тя може само да пазарува". Модата ми е страст и хоби, както други играят на джаги или управляват влакчета модели. Това също е окей. Хората трябва да живеят и да бъдат оставени да живеят!" 

А животът, естествено, включва и любимото на жените пазаруване. Но и там има провали - в нейния случай кожено яке, което я държи нащрек и досега. "Якето е с прекалено къси ръкави и прекалено дълги маншети - описва го с усмивка Кати. - Никога не съм го обличала. Виси си девствено в гардероба ми. И винаги ми напомня: не прави това никога повече!" В същия гардероб се помещава и най-скъпата й покупка - чанта Chanel 2.55. От черна кожа, със сребърни верижки, струва около 4 хил. евро. За всички жени това е класика, чанта от Шампионската лига на модата. "Позволих си я преди 4 години, дълго пестих за нея. Но е нещо специално и отива на всичко", категорична е фрау Хумелс.

Александра Вюрцбах и Михаел Шахт
Превод на вестник "7 дни спорт"