Англия играе най-добрият си футбол на голям турнир от доста време, обяви бившият национал Алан Смит и изобщо не е съгласен с критиките към отбора. 

Англичаните направиха 0:0 снощи срещу Словакия и това ги остави на второ място в групата с победа и две равенства, но според Смит това не е показателно за играта на отбора, който доминираше и в мачовете, в които не успя да се наложи. 

„Вскички са големи експерти. Показват резултата и той наистина не бе идеален, както и това, че отборът не успя да завърши първи в групата. Дали обаче някой ще посмее да каже, че момчетата не играха добре? Не мисля. Головете наистина са най-важното нещо, но аз смятам, че Англия показва най-добрата си игра на голям турнир от 15 години насам” заяви Смит. 

„Не трябва да забравяме, че ако тази тенденция се запази, определено можем да бъдем уверени за мачовете, които предстоят, а това изобщо не е маловажно” добави той.  

Следващият понеделник хората на Рой Ходжсън ще излязат в 1/8финален сблъсък срещу втория от група F, където са Унгария, Португалия, Исландия и Австрия, така че съперникът им може да бъде всеки. При успех обаче, най-вероятно ще им предстои битка с домакините от Франция на 1/4финалите.