Вратарят на Англия Джо Харт пое отговорността за отпадането на осминафиналите на Евро 2016. Албионците загубиха с 1:2 от Исландия, като при победното попадение на съперника Харт не се намеси добре след удар по тревата на Колбейн Сигторсон.

"Ще бъдем атакувани жестоко и това ще бъде заслужено. Мога само да благодаря на нашите фенове, които ни подкрепяха през цялото време. Разбирам тяхното разочарование и от дъното на сърцето си се извинявам".

"Сами сме си виновни. Знаехме всичко за Исландия, но като цяло не се представихме добре. Не става въпрос за желание, защото няма нещо, което да сме искали повече. Трудно е да се обясни. Бяхме в отлична позиция, но не се справихме", каза Харт.

"Трябваше да спася удара при втория гол. Трябваше да стегна ръката повече и да не позволявам топката да премине. Извинявам се, че това ни костваше загубата и отпадането. По време на този турнир аз лично не се представих на очакваното ниво. Мога да бъда винен за два от головете в нашата врата", каза още вратарят, визирайки и попадението на Гарет Бейл в мача с Уелс след удар от около 35 метра в груповата фаза на турнира.

След отпадането мениджърът Рой Ходжсън подаде оставка. "Съжалявам за Рой. Беше удоволствие да работя с него. Жалко е, но това го има във футбола. След мача той ни поздрави и стисна ръката на всеки един от нас в съблекалнята за това, което направихме за последните четири години".

"Следващият мениджър ще има трудна задача. Положихме усилия, но без успех и точно това ще се започни от този отбор. Започнахме турнира с големи очаквания и сега те изглеждат глупави, след като сме отпаднали от Исландия. Това е труден момент в кариерата на всеки един от нас, надявам се да не отнеме прекалено много време, за да заздравеят раните", коментира Харт. 

"Всички ние сме горди англичани, фенове на този отбор. Получихме право да представяме страната, но по личното ми мнение, се провалихме. Със сигурност ще има ново начало. Трябва да покажем, че сме мъже и да се опитаме да отидем от другата страна", каза още той.