Легендарният бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън посочи Сам Алардайс като идеалния вариант за селекционер на Англия. Според шотландеца именно големият Сам трябва да бъде назначен от футболната асоциация за заместник на Рой Ходжсън.

„Много е трудно да се избере англичанин за селекционер на английския национален отбор, тъй като има само трима такива във Висшата лига - анализира Фъргюсън. - Опитът на Сам обаче го прави фаворит. Но смятам, че от ФА трябва да търсят по-обстойно преди да вземат крайното решение. Слава Богу, че на мен не се пада изборът на нов селекционер на Англия, защото е трудно. Но най-добрият английски кандидат за поста е Сам.“

Именно мениджър на „Съндърланд“ е и сред фаворитите за нов селекционер, но желанието на футболистите на „трите лъва“ е новият треньор да бъде чужденец.

В същото време италианската преса разкри, че настоящият треньор на „Интер“ Роберто Манчини също е кандидат за овакантения пост. 51-годишният специалист познава отлично английския футбол, след като работи в продължение на 4 години в „Манчестър Сити“. Под негово ръководство „гражданите“ спечелиха Висшата лига, ФА Къп и Комюнити Шийлд.