Англия изпусна първото място в Група В на Европейското първенство. “Трите лъва” не можаха да вкарат нито един гол и завършиха наравно 0:0 със Словакия. В същото време Уелс надигра с 3:0 Русия и завърши на върха с 6 точки. Англичаните са втори с 5, а словаците трети с четири. 

Рой Ходжсън бе направил цели шест смени в състава си в сравнение с мача с Уелс (2:1), но това не повлия на играта на тима му. Дори напротив - островитяните натискаха през цялото време, но така и не можаха да счупят каръка. Словакия се защитаваше, знаейки че равенството най-вероятно ще бъде достатъчно за класиране на осминафиналите. Така трите отбора продължават напред и ще чакат развръзката в останалите групи, за да разберат съперниците си.  

След равностойно начало на срещата англичаните постепенно натиснаха газта и започнаха да притискат сериозно съперника си. Първото изгодно положение се откри пред Дани Стъридж, чийто удар беше блокиран от Петер Пекарик. Малко след това Адам Лалана стреля неточно от границата на наказателното поле. Шанс се откри и пред Джордън Хендерсън в 16-та минута, но ударът на халфа отново бе блокиран от защитник на словаците. 

Големият пропуск обаче направи Джейми Варди. Нападателят надбяга Мартин Шкъртел и останал сам срещу Матош Козачик стреля с левия крак. Стражът на Словакия обаче скъси ъгъла и успя да избие. 

Това обаче не разколеба англичаните. Дори напротив - “Трите лъва” продължиха да натискат и в 32-та минута мощен удар на Лалана от границата на наказателното поле бе избит от Козачик. До края на първото полувреме шанс се откри и пред Хендерсън, който стреля от воле. Ян Дурица обаче застана на пътя на топката и предотврати опасността. 

Второто полувреме започна с шанс за Словакия, след като Крис Смолинг върна с гърди една топка към Джо Харт, но бе прекалено слабо. Роберт Мак дебнеше и дори докосна кълбото, но англичаните се справиха. В ответната атака Натаниел Клайн изскочи на стрелкова позиция, но Козачик изби с рамо. 

В 60-та минута в игра се появи Деле Али, който само минута по-късно бе близо до това да реализира. Халфът беше намерен на задна креда след центриране на Хендерсън отдясно, отклони топката, но тя бе избита от Мартин Шкъртел от голлинията. 

До края “Трите лъва” не спираше да атакува, но Стъридж и Рууни нямаха късмет пред гола. Англичаните опитаха всичко, но гол така и не падна. 

Проследете тук най-интересните моменти от двубоя.

Словакия - Англия 0:0 

Словакия: 23.Матуш Козачик, 2.Петер Пекарик, 3.Мартин Шкъртел, 4.Ян Джурица, 15.Томаш Хубочан, 19.Юрай Куцка, 22.Виктор Печовски (67 - 5. Норберт Гьомбер), 20.Роберт Мак, 17.Марек Хамшик, 7.Владимир Вайс (78 - 14. Милан Скриниар), 8.Онджей Дуда (57 - 18. Душан Швенто)

Англия: 1.Джо Харт, 5.Гари Кейхил, 21.Райън Бертран, 12.Натаниел Клайн, 6.Крис Смолинг, 17.Ерик Дайър, 18.Джак Уилшър (56 - 10. Уейн Рууни), 14.Джордан Хендерсън, 8.Адам Лалана (60 - 20. Деле Али) , 11.Джейми Варди, 15.Даниел Стъридж (76 - 9. Хари Кейн)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WqgGvl1KVes" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>