Феновете на Уелс ще имат възможност да изразят признателността си към националния отбор след изумителното му представяне на Евро 2016. 

Драконите не бяха слагани в сметките, след като това бе първият им голям форум от 58 години, но стигнаха до полуфиналите където снощи загубиха от Португалия. Въпреки това те се представиха страхотно, като спечелиха 4 от 6-те си мача в надпреварата и получиха много похвали за играта си. 

За утре в Кардиф е предвиден парад по улиците на града върху открит автобус, който ще започне около 16,00 часа. Кулминацията на тържествата ще бъде на „Кардиф Сити Стейдиъм” вечерта, когато играчите ще бъдат представени, а след това ще има конценрт на „Меник Стрийт Прийчърс”.

„Смятаме, че това събитие е отличен начин всеки да отпразнува този исторически момент за уелския футбол. Феновете във Франция бяха изключително и вярваме, че нашите страстни привърженици ще се насладят на още прекрасни мигове с отбора, за да отбележим края на тези забележителни седмици” заяви изпълнителният директор на местната асоциация Джонатан Форд. 

Уелс победи Словакия и Русия в предварителната група, където бе още и Англия и завърши  на първо място в нея, а след това надви Северна Ирландия и фаворита Белгия, за да стигне до голямата четворка.