И третият престой на Ангел Йорданеску начело на Румъния приключи. След като не успя да изведе тима от групата на еврофиналите, специалистът няма да продължи да бъде начело на състава. 

„Благодарен съм на Ангел Йорданеску, че пое отговорността, когато се нуждаехме от него. Той ни класира за европейското първенство и искам той да остане да работи за федерацията” заяви шефът на местната футболна асоциация Разван Бурляну. 

„До края на европейското първенство ние ще обявим кой ще бъде новият треньор. Ние сме отворени към това той да бъде както чужденец, така и румънец” добави той. 

Румъния загуби от Франция и Албания на Евро 2016 и взе точка само срещу Швейцария, но това бе крайно недостатъчно за отбора да продължи в елиминациите. 

66-годишният наставник преди това води румънците в периода 1993-1998, като ги изведе до 1/4финал на Мондиал 1994 и класира отбора за финалите на Евро 1996 и до световния шампионат през 1998. След това води състава между 2002 и 2004 без обаче да постигне някакъв сериозен успех.