Водещите състезатели в голфа се уплашиха от вируса Зика и отказаха участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, но сред тях за радост на мъжете не е рускинята Мария Баликоeва.

Галерия

Сексапилната голфърка буквално спасява спорта с решението си да участва на Игрите, с което спокойно можем да забравим за Виджай Сингх и Рори Макилрой, които решиха да си останат у дома.

Мария е на 30 години и заема 49-о място в световната ранглиста, което й дава право да участва на Олимпиадата. Тя става професионалистка през 2007 година и е първата рускиня с пробив в голфа.

Баликоева обича не само да върти стика за голф, но и да се снима по бельо в предизвикателни фотосесии. 

Интересното е, че тя е далеч по-популярна в Западна Европа и САЩ, отколкото в Русия. На един от първите й сериозни турнири се налага да бъде пазена от гардове.

Наскоро Мария се премести от Дубай в Хюстън и сега постоянно живее и тренира в САЩ. През миналата година постигна най-добрите резултати в кариерата си. Свързва успеха си със смяната на обстановката и на треньора. Новият й наставник се казва Кевин Кърк.

Рускинята е в процес на развод с бизнесмена Валерий Баликоев. Двамата се запознават в московски голф клуб. По това време Маша дава уроци на заможни любители.