В лагера на американския национален отбор по баскетбол останаха доволни от здравата битка срещу Австралия. 

Янките, които спечелиха първите си два мача на Олимпиадата с общо 101 точки разлика, трябваше да се изпотят здраво, преди да надвият съперника си. 

Те съумяха да вземат аванс от няколко точки в последната част и да спечелят с 98:88, благодарение най-вече на Кармело Антъни, който вкара 9 тройки и завърши с 31 точки, 14 от които реализира в решителния период. 

„Това е истинския свят и това е хубаво за нас“ заяви треньорът Майк Кжижевски, който бе доста нервен по време на сблъсъка. „Вече определено сме в реалността“ добави крилото на Индиана Пол Джордж. 

„Ние очаквахме такъв двубой, изпълнен със здрави физически сблъсъци. Знаех, че всичко ще се реши в края и сме доволни, че успяхме да направим решителните отигравания и да спечелим“ заяви героят Антъни, който с 293 точки се превърна в най-резултатният американец на Олимпийски игри. 

Австралийците получиха сериозни похвали за играта си и мнозина очакват да стигнат до финала. „Те спокойно могат да изминат пътя до битката за златото“ сподели треньорът Кжижевски. 

„Те могат да постигнат много и съм сигурен, че пак ще играем с тях“ каза Кевин Дюрант. „Те са труден съперник. Вероятно отново ще ги срещнем, така че сега бе много забавно“ добави Клей Томпсън. 

Американците играят до края на групата с Франция и Сърбия, като точно тези тимове бяха победени от Австралия, така че Кенгурата са сигурни за второто място в групата, след като ще срещнат аутсайдерите Китай и Венесуела.