Олимпийският турнир по бокс получава все повече и повече критики заради слабото, неадекватно и на моменти съмнително съдийство, което засегна и американските състезатели във вторник. Жертва този път беше Гари Антуан Ръсъл, който загуби в категория до 64 килограма срещу Фазлидин Гайбназаров от Узбекистан по точки и с 1:2 съдийски гласа, а когато потърпевш е член на отбора, лидер в класирането по медали, отзвукът е голям. След мача в подкрепа на своя сънародник се изказа не кой да е, а легендарният боксьор Флойд Мейуедър.

"Гари Ръсъл беше буквално обран. Беше твърде очевидно", каза Мейуедър, който пристигна в боксовата зала за следобедната сесия. След края на самия мач пък бащата на Ръсъл също крещеше "Обраха Гари", последвано от неприличен израз по отношение на съдиите.

Мейуедър подчерта, че неговият сънародник е заслужавал да продължи напред в турнира, след което се съгласи да отговори и на няколко въпроса на журналистите. В последните месеци се появиха слухове, че има вариант той да излезе на ринга срещу състезателя по смесени бойни изкуства Конър Макгрегър, но Мейуедър отхвърли категорично тези информации и каза, че вече е вън от играта.

"Изключено е да се завърна в професионалния бокс. Повече от 20 години бях напълно отдаден на него и не искам да се връщам. Сега моята работа е да помагам на талантливи боксьори, а завръщане на ринга от моя страна е изключено", обясни американецът.