След 3 трудни победи, баскетболистите на САЩ се върнаха към познатата си доминация и след 105:78 срещу Аржентина са на полуфинал на Олимпиадата. В петък те ще срещнат Испанияв в повторение на битката за златото от последните две издания на надпреварата. 

Интрига в мача имаше само през първата четвърт, след което янките просто не оставиха съмнение в превъзходството си и по този начин приключиха кариерите на Ману Джинобили и Андрес Носиони в националния тим. 

Аржентинците показаха зъби в първата част, когато със сърцата игра поведоха с 14:7, а след това и с 19:9. Американците обаче набързо преобърнаха нещата, като още до края на първите 10 минути дръпнаха с 25:21, а след това реализираха първите 11 точки във втората част и всичко бе ясно. 

Те вкараха 20 последователни точки в тези минути, след това разликата става 49:27 и завършиха спокойно двубоя през второто полувреме. Всичките 12 играчи на победителите се разписаха, като хората от пейката се отчетоха с 54 точки. 

Над всички обаче бе Кевин Дюрант, който приключи с 27 при стрелба от игра 9 от 13. Той освен това добави 7 борби и 6 асистенции. Пол Джордж реализира 17, а ДеМаркъс Къзънс добави 15 точки. 

„Едновременно съм щастлив и тъжен, тъй като да мога на 39 години все още да играя. Вече 20 години съм част от този отбор и съм горд от това, което заедно постигнахме“ каза Джинобили, който вкара 14 точки. Заедно с Носиони двамата бяха част от отбора, който през 2002-а година игра финал на световното първенство, а през 2004-а спечели Олимпийското злато, след като в полуфинала победи именно САЩ.