Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".


В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Христо Караиванов, който обвинява Барселона и Реал Мадрид в съдийска подкрепа.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

В последните години Барселона и Реал Мадрид диктуват модата в Шампионска лига. Двата колоса се редуват кой да ликува с Ушата, от време на време се намира някой като Байерн Мюнхен или Челси, който по див късмет да прекъсне хегемонията им. Казвам див късмет, защото са успели да елиминират испанците, въпреки техните големи звезди. Не, не говоря за Лео Меси и Кристиано Роналдо, а за съдиите.

Снощи за пореден път станахме свидетели как Барса или Реал получават невиждано съдийско рамо в Шампионска лига, само и само да не отпаднат. Макар, че много пъти са го заслужавали. Няма да се спираме на отделните моменти през годините, в които двата колоса са били здраво бутани от хората със свирките, защото са безброй и ще отнеме адски много време. Но само ще спомена как Барселона елиминира Челси преди години, какво се случи с ПСЖ този сезон, какво е претърпявал Арсенал... Списъкът на Реал не е по-къс, но ще споменем само още един мач, но какъв – последният финал с Атлетико Мадрид...

Не бива да се подминава фактът, че "белите" напрекъснето теглиха "дългата клечка" при жребиите за директна елиминация. Все им се падат предварително сочените са аутсайдери отбори и те стигаха до финал без да са премерили сили с нито един гранд. Всички сме чували за теорията за "топлите топки". Това обаче започна сериозно да бие на очи и беше време за по-сериозен съперник тази година – Байерн. Е, тук пък вече се намеси съдията, за да не стане някой "фаул".

Тази вечер Ювентус трябва да бъде много внимателен и да не се поддава на провокациите на Барса и да избягва единоборства в наказателното поле, за да не сполети съдбата на ПСЖ. Испанските колоси притежават безспорна класа, но и безспорна помощ "отвън". И имам една теория за това – просто те диктуват модата, разполагат с неземна финансова мощ, с Лео Меси и Кристиано Роналдо и УЕФА по всякакъв начин се опитва да им помогне, за да не се отцепят и да направят собствена Суперлига. Тази идея вече не е на дневен ред, така че да му мислят съперниците на Барса и Реал в Шампионска лига...

Христо Караиванов, специално за Gol.bg