Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. 

Днес публикуваме материал на Пламен Станков, който излива болката си за моментното състояние на Левски с треньор Делио Роси.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Има ли още някой да вярва на Делио Роси? Ако има истински собственик на Левски – трябва незабавно да се намеси. Какво повече трябва да се случи с Левски, за да се разбере, че този треньор е чуждо тяло в отбора и не се вписва в синята идея. Апатия, безличие, голова суша и естествено загуби. Ботев с 10 човека надигра и направи за смях Левски!

Отново неконцентрирано се влиза в мача, отново сбъркан състав, сбъркани смени, отново липса на всякаква идея в атака! На футбол е ясно ,че не може Делио да научи отбора, но и на морал не успява.

През първото полувреме имаше футболист на Левски, който се превиваше в центъра на терена, топката се притежаваше в половината на сините от играчите на Делио /нямаше голова атака, ако въобще отбора знае какво е това/ и направиха  6-7 подавания преди да я изчистят в тъч.

На пръв поглед елементарно нещо… Но след като и това не им е ясно какво да правят в такава ситуация, за какво ни е повече този отдавна свършил с футбола италиански специалист? И като добавим към това, че капитанът Митрев не пропусна с поглед и двете греди, румънското недоразумение Буш от 2 метра на празна врата изкара в тъч, чист нападател като Костов не влезе в игра,  Кабрал също е в пъти по-добър от някои титуляри, но игра последните минутки…Как тогава да бие Левски?  Но всичко е ”точно”!

Ако още двама-трима бяха изгонили от Ботев пак нямаше да е достатъчно за равенството. На Левски трябва и автогол на противника за Х ! След всеки мач Делио Роси поема вината! Ми да поеме и нервите и синия срам на половин България! А ако го приеме би трябвало отдавна да си е тръгнал на стоп за Италия. На стоп, защото ако му се заплаща за постигнатото, то няма да му стигне и за билет на WIZZAIR до Бергамо…

Мачът с Берое беше поредното доказателство, че отбор и треньор не си пасват, че публиката и италианският ”специалист” гледат различни мачове с един край – резил! Срещу Берое излезе тим, който все едно футболистите са се запознали часове преди мача и беше само въпрос на време да им се вкара гол. Къде беше тръгнал Митрев, е друг въпрос, по-важното е, че отборът не знае да реагира при гол. Пълна апатия. Липса на всякаква успешна реакция и отново грешна тактика. Дузпата ако я вкарали…А дали я имаше? Но всичко е ”точно”!

След мача в деня на националния празник 3 Март /Левски - Берое 0:0/ написах: ”Добре, че Делио Роси не е водил битката на Шипка… Никога нямаше да я спечели. Победите са за СМЕЛИТЕ!” . След мача с ЦСКА си обещах, ще преспя една две, три вечери и тогава ще коментирам. Не – не ми минава!  А предстоят още поне 4 мача с ЦСКА. За резил не ми се говори, но победа с тази игра няма да видят сините фенове.

И с това примиренческо поведение, най-много до геройско 0:0 да се стигне. И ще дойдат и нови загуби…и то на Герена! От Берое няма да е единствената. Уикипедия за  Делио Роси: ”На 8 август 2017 година поема Левски София. Постоянно е критикуван за това, че кара отбора да се затваря в собствената половина и да разчита само на статични положения и контраатаки, вместо да играе офанзивен футбол.” Но всичко е ”точно”!  …

Дори и ”Те” са го ”разкрили”. ЦСКА – Левски 1:0… Игра с ниски топки на терен с локви, на дъжд, синя безпомощност, никаква идея за гол, сбъркан състав, тактика… Как ”сините” да бият?  Делио Роси се оправда, че лош бил теренът. Да, не лош – ужасен беше и мач не трябваше да има след като топката не отскачаше на определената височина, но… Мачът срещу Етър не беше на такъв терен и Левски - пак не спечели! Срещата с Берое /предишната/ на какъв терен се игра,  Г-н Роси… И пак всичко е ”точно” - 0:0.

С великите Витоша Бистрица /без Бойко Борисов в състава/ - 0:0… А в мача с ЦСКА теренът за момчетата на Стамен Белчев друг ли беше?  Същото езеро. Защо тогава едните могат да се възползват от статични положения, а другите не. Значи и това не е причината за загубата на Левски.

А заплатата на треньора на ЦСКА е сигурно колкото дневните разходи на Делио…От мача с ЦСКА – ”Левски започвал нов шампионат”,  според Делио Роси. Благодаря от такова ново начало! Трагичен Левски с Етър на стадиона носещ името на великия Гунди, тотално надигран от Берое пак като домакин /в двата мача/, и никаква мотивация срещу ЦСКА. Но всичко е ”точно”!

Слаб мотиватор е Делио Роси, да не кажа никакъв. Досега все си мислех, че още не се е ориентирал в българската действителност. Но с това темпо няма никакви признаци да се ориентира. Няма отбор в света където да те чакат 5-6 сезона! Платените плакати в негова полза скоро ще изгорят. Срещу Верея, Ботев Пд, Локо Пд и Черно море  1: на мъка… ТОВА НЕ Е МОЯТ ЛЕВСКИ!

Да трепериш до края да не ти върнат едното голче… Смешна история. И ако тези резултати се получеха с Илиан Илиев, Гонзо или Славиша Йоканович, Емил Велев, Топчо или Стоев, Митов или Костов, отдавна да са изхвърлени от Герена. Без дори да си опразнили шкафчетата. А някои от тях горяха за синята идея. В случая публиката мълчи все още. И чака… Надеждата. Но такава НЯМА! Времето изтече! На хората им писна! Но, всичко е ”точно”!

Имал голяма неустойка италианеца. Как пък веднъж някой президент не сключи договор с треньор, който ако не стане шампион, ако не бие ЦСКА, ако не вземе поне 1 купа - да плати той неустойка не на президента, а на привържениците! На хората, които в студ и пек са на стадиона. И подкрепят … Понякога нищото!!! И алогичното! Но всичко е ”точно”! Може ли треньор, който претендира че е научил Левски да се защитава, да не може да ги мотивира. За вечното дерби… примерно.

При Шпайдела /Васил Методиев/ сините излизаха и в тунела залагаха с колко ще бият ЦСКА. А публиката се забавляваше и искаше ЦСКА да им вкара гол, за да ги раздразнят и след това да ги смачкат. А сега вкарат ли им гол, тичат за памперси! Това не е характерно за играчи носещи името на Апостола! И въпреки това смятам най-големия проблем в отбора – тактиката и мотивацията, воденето на мача и подредбата на състава. Все неща за които старши-треньорът е виновен. И отговорен.

С ЦСКА, може ли на наводнен терен поне 5 пъти да връщат по земята /!!!/ топката към Митрев. И треньорът да не реагира. Това и децата го знаят, че на такъв тежък терен с локви не се връща за нищо на света към вратаря по земя! И ако футболистите са пренавити и не го осъзнават вътре на терена, тези от скамейката трябва да ги стреснат и вкарат в правилните пасове. Това, че ЦСКА не вкараха от такива положения е чиста случайност. Но, всичко е ”точно”!

Каранга не трябвало да играе… Заради жеста с клането в предишния мач, в който ЦСКА се бориха до последно и си взеха трите точки в Благоевград. А Левски се борят докато не им вкарат… Няма да стане така. Страхът е грешен избор, когато се търси победата! А за Каранга… При защитници като Ники Илиев, Пламен Николов, Николай Грънчаров, Петър Петров… щеше да е само пряк зрител на мача. И когато единият се подхлъзне и се размине с топката, имаше друг да го подсигури. Ако и той ”задреме”, имаше вратари в Левски. Не като Митрев.

Но това се учи на тренировки и им се казва в съблекалнята. Тогава Каранга щеше пръв да се прибере в съблекалнята, а не да си претърква гръкляна все едно е на центъра в Батак по време на турското робство. Само феса му липсваше. Това не било заплаха, а ако почнеш да ”грухтиш” като маймуна – било расова дискриминация! Тук не БФС и прокуратурата, тук УЕФА трябва да си каже думата… Но, всичко е ”точно”!

Нямаше толкова да е странно всичко това, ако Левски нямаше качествени футболисти. Но в отбора този пък от много време насам – има добри попадения. За първа година се направи горе-долу качествена селекция. Настоящите чужденци им трябва време и импровизация, за да станат любимци като Лусио Вагнер, Гари Родригес и Гара Дембеле. Но и правилни позиции на терена. Чичко Делио не се вписва в синята идея. Победният и атрактивен футбол!

Над 28 мача вече отборът няма стил. Бърка се състава, тактиката. Това не е Левски! Назад суха врата, напред – каквото стане. Над 28 мача с малки изключения - нищо не става. Играе се да не се загуби?! Левски винаги е играл да спечели. При Роси играе да НЕ загуби! Естествено, че е невъзможно винаги да се печели, но грозно е да се пазиш дори и когато не те атакуват! Но, всичко е ”точно”!

Относно селекцията, разделихте се с боец като Мапуко, колкото и да не беше резултатен, публиката го харесваше. Залагате на Буш, футболист, който и в Миньор Перник във ”В” група няма да е титуляр… Но останалите начело с Обертан, Гомес, Кабрал, Тиам, Паулиньо, трябва да се обиграят и да се намерят точните места, за да разгърнат качествата си. Делио това не го може. И българите в състава, макар и малко, не трябва да се пренебрегват. Защото тях ги боли за загубата. Чужденците ги боли за загубената премия.

И когато срещу велик тим като Етър /който след няколко дни загуби катастрофално от Лудогорец/ се наложи да пази талант като Ники Кръстев, той трябва вече да е научен полувисока топка на нивото на кръста дали се лови като диня с обърнати нагоре длани или трябва да се посрещне с обратен захват – с длани напред. Делио дали търси отговорност на треньора на вратарите, ако не – защо е там? /Срещу Берое беше още по-лек…/

Всъщност, какво значение щеше да има грешката на младия талантлив вратар, ако преди това Левски беше вкарал 3-4 гола /като Лудогорец/ след няколко дни на същия отбор. А, 6 ли вкараха Лудогорец на Етър? Знаете ли Г-н Делио, че Левски е вкарвал два пъти по 7 гола на ЦСКА?! А сега не може да вкара и 1 гол на Берое, Верея, Витоша Бистрица… На Ботев с 10 човека. За Лудогорец и ЦСКА не говорим. Но всичко е ”точно”!

Никой друг треньор в Левски не е търпян толкова! Не само неустойката, самият Вие,г-н Роси, сте за Гинес! Заради последното, а не заради някакви успехи! Левски могат да са трети и без треньор! А с вашата тактика … четвърти, пети отиваме. В съблекалнята липсва авторитет като Наско Сираков. Когато треньорът не знае какво да каже, да се намеси директора. Да кресне и ехото да се разнася чак до другата съблекалня. А не да кряка! С крякане се превърнахме в боксова круша и следват резил след резил. И поемане на вина след вина!

Делио Роси може да има история. Но настояще и бъдеще с Левски няма. Резултатите и безличната игра го показват… Но – всичко е ”точно”! За собствениците на Левски, които и да са те! Ако има истински собственик – трябва да се намеси! Загубени купи и титли се възстановяват за 1 година. Но загубен авторитет – за няколко. Левски е марка, титла, несъвместима с настоящия треньор. И никой няма право да се подиграва със синия екип и синята история. Дори и Делио Роси.

Материал на Пламен Станков