Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Христо Иванов, който коментира отлагането на голямото дерби в Италия между Ювентус и Интер заради коронавируса. 

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Интер отказа да играе голямото дерби с Ювентус в понеделник. Това стана ясно по-рано след изказване на президента на Серия "А" Паоло Дал Пино.

Идеята е била сблъсъкът да се отложи с ден, за да може да се проведе пред феновете. Все пак играта е за създадена за тях и без тифози, двата колоса няма как да съществуват.

Но защо от "Джузепе Меаца" са искали мачът да се играе тази вечер без фенове? Явно ги е страх как ще бъде посрещнат Антонио Конте или от Юве... Те знаят отговора на този въпрос.

Но едно е сигурно: ако "Старата госпожа" беше с треньор Макс Алегри, Интер въобще нямаше да мечтае за първа титла от... вече не помня кога.

На "Джузепе Меаца" трябва да са доволни, че по това време от годината не дишат прахта на Юве, както в последните 8 сезона. И оправдания от сорта, че с отлагането на дербито, торинци са облагодетелствани, са пълни глупости.

Напротив, по-разсъждаващите хора трябва да са наясно, че това е еднакво голям проблем и за двата отбора. През месец май те ще играят през два дни, на два или три фронта.

Даже тогава Интер може да е само на един фронт, защото е на прага на отпадането от Наполи за Купата на Италия, а е ясно, че в Лига Европа ще се изявяват резервите и едва ли отборът ще стигне до 1/2-финалите.

От друга страна, Юве е фаворит срещу Милан за Купата и има всички шансове през месец май още да е в Шампионска лига, ако подобри играта си, разбира се. Но и да отпадне по-рано от турнира на богатите, това ще е още по-лоша новина за Интер, защото шампионите ще хвърлят всички сили в калчото. 

От "Джузепе Меаца" нямат право да нeдоволстват, защото след всички изложени факти, отлагането на Дерби д’Италия е в тяхна полза. А ако ги е страх да играят пред феновете на Юве в Торино, където въобще да тръгнали да се бутат сред най-добрите? 

И накрая да не забравим: Интер има двама представители от ръководството си в управлението на футбола в Италия, Юве нито един... Всичко останало е прах в очите. 

Христо Иванов, специално за Gol.bg