Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Теодор Данаилов, който обръща внимание на подкрепата, която Локомотив София оказа на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Със сигурност всеки футболен фен в България разбра за издигането на Боби Михайлов за шеф от страна на Локомотив София. 

Първо, защо? Защо точно Локомотив София? Отборът, който беше може би най-прецакван от сегашното ръководство на БФС. Изхвърляне от А Група през 2015 при задължения, много по-малко от задълженията на Левски и тогавашните на ЦСКА. Също така през 2020 Втора Лига беше спряна и крайното класиране остана такова, каквото беше преди началото на пандемията. 

По този начин измисленото отборче - ЦСКА 1948 влезе, Септември и Монтана завършиха съответно втори и трети, което остави Локо на четвърто място и имаха реални шансове да се класират в топ 3, ако се беше доиграло първенството. През тези 5-6 години постоянно имаше декларации срещу съдиите, даже на един мач преди години бяха готови да налетят на съдията, като го бяха изчакали пред тунела. По този начин ръководството забива нож в гърба на феновете си. 

Защо не се присъединиха към Пирин Благоевград, Берое, ЦСКА и някои други по-малки отбори като Беласица Петрич и Локо Каспичан и не застанаха зад Бербатов? Защо не подкрепиха най-големия български футболист за 21ви век, ако не и един от най-великите в историята на българския футбол? 

Никой не казва, че Бербатов ще ни оправи. Но просто трябва да тръгнем нанякъде. Защото е очевидно, че през тези 16 години на управлението на това БФС нищо хубаво не се случва. Ние нямаме и 1 играч, който играе в топ 5 на първенствата на Европа и да е важна фигура за клуба. Да погледнем другите Балкански страни какви стадиони и отбори имат. Хърватия, Сърбия, Румъния, Турция, дори Северна Македония, Албания, Гърция, Босна. Аз от тези отбори не виждам повече от победа и равен да направим. Даже да погледнем новият национален стадион на Люксембург. Той е с класа над нашия. Не казвам, че ако Бербатов дойде, то тогава ще се оправим, но просто да му дадем шанс, да свалим това статукво. Ситуацията във футбола много ни напомня на тази в държавата ни. 

Няма човек, който да ме убеди, че БФС не са си направили уговорки с Локо София. В противен случай излиза, че собствениците на Локо София са мазохисти. 


Теодор Данаилов, специално за Gol.bg