Уважаеми читатели на Gol.bg, започваме да ви представяме новата ни рубрика "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сета е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материал на Ангел Калоянв за страхотното представяне на Дунав в елита.

Изпращайте и вашите материали на info@gol.bg.

 

Дунав надви шампиона Лудогорец с 1:0 и статистиката ясно показа, че определено на "орлите" им е много трудно да играят срещу русенци. Нещо повече, дори се явява, че русенският тим е най-неудобният съперник за шампиона на България.

Шест гола във вратата на Лудогорец от три мача е постижение, което е само за похвала. Припомняме, че във втория мач между двата тима само липсата на късмет лиши "драконите" от успех срещу разградчани и в крайна сметка отборът трябваше да се задоволи с реми тогава.

Рецептата? Правилна, правилна и само правилна работа!  Без излишно главозамайване, бе звезди в отбора, добра комуникация между по оста спортно-технически щаб - ръководство, и никакви изхвърляне на болни амбиции.

Вижда се, че нещата се получават по доста ефектен начин. Трябва обаче дебело да се подчертае, че Дунав мисли за доста напред в бъдещето и има изключително много талантливи деца в своята школа, а освен това се работи и с школата "Драконче", която набира скорост и вече е една от големите в България.

И най-важното - залага се най-вече на българското. Онзи ден си пролича, че в състава на русенци имаше само двама чужденци, а в този на противника бяха цели единадесет.

Това е пътят по който трябва да върви всеки един български отбор. Дунав показа, че няма късмета на начинаещия, както всички си мислеха след първите няколко мача в елита, а просто си е направил добре къщичката и нещата в Русе изобщо не са плод на случайност.

Нека господата президенти да надникнат в русенския клуб и да видят как с нормални за родните стандарти средства и добра организация нещата се случват и как се работи с младите играчи!

Ангел Калоянов, специално за Gol.bg