Големият победител от първия етап (след осминафиналите) на играта „Прогнозирай Евро 2016 и спечели с Gol.bg" - Константин Кискинов, даде интересно и любопитно интервю за нашата медия.

Симпатягата Константин е само на 15 години, но това не му попречи да разбие конкуренцията при прогнозирането на срещите от Евро 2016 и да си спечели два билета за финалната среща на 10 юли в Париж, осигурени от Киа Моторс България.

Кискинов събра впечатляващите 126 точки от играта и закономерно грабна първото място, което е повече от респектиращо. Младежът ще пътува със своята майка до Париж и двамата ще се насладят на финалната среща на "Стад дьо Франс".

Ето какво сподели развълнуваният Константин специално за читателите на Gol.bg.

Константин, от колко време си читател на Gol.bg и с какво те привлече нашият сайт?
Читател съм на сайта от около 5 години. Още когато единственият спорт, който гледах, беше Формула 1, реших да потърся сайт, от който да получавам новини и информация за спорта. Попаднах на gol.bg и оттогава редовно го посещавам, за да чета спортни новини (разбира се вече не само за Формула 1, а и за други спортове, които са ми интересни).

Определено си майстор на футболните залози, на какви други спортове обичаш да залагаш и на какво се крие твоята успеваемост в играта за Евро 2016?
Никога досега не съм залагал пари, прогнозирайки резултати от спортни събития и единствените игри със спортни прогнози, в които съм играл, са игрите на gol.bg за Шампионска лига, за Световните и за Европейските първенства. Прогнозирайки мачовете от Евро 2016, използвах стандартни методи за анализиране на представянето на отборите, но основното, което ме изведе напред в класирането, бе познаването на някои по-трудни за прогнозиране мачове, в които смятах, че наглед по-силният тим ще допусне грешка и това наистина се случваше.

На кой роден и европейски футболен отбор си почитател?
Български футбол гледам много рядко и нямам и фаворити сред родните тимове. От европейските клубни отбори съм за Манчестър Юнайтед, както става ясно и от никнейма ми - MUPlovdiv

Кой ще стане европейски шампион?
Силно се надявах шампион да стане Италия, но след като те отпаднаха, мисля, че Германия ще спечели турнира.

Кое според теб е най-красивото попадение на първенството до този момент?
Голът на Джердан Шакири срещу Полша в осминафиналите.

Какво мислиш за сензацията Исландия?
Изненадаха ме много приятно. Населението на Исландия е колкото Пловдив или Варна, но въпреки това, благодарение на големия положен труд и на отборния им дух, те съумяха да победят Англия, които бяха едни от фаворитите на първенството. Смятам че това няма да е последното класиране на Исландия на голям форум и в бъдеще те могат да постигнат още по-големи успехи.

Защо се провали и този път Англия?
Англичаните са добри като индивидуални играчи. Не им се получава обаче толкова добре да играят като отбор, а освен това те може би подцениха съперника си (Исландия), очаквайки много по-малка съпротива от тях.

Кой играч трябва да бъде избран за №1 на първенството?
Все още не са изиграни най-важните мачове, в които ще си проличи кои играчи са способни да покажат характер и лидерство в решителните моменти, за да поведат държавите си към финала или дори титлата. Засега обаче не мога да преценя кой се представя най-добре. Може би за №1 бих избрал Димитри Пайе или Гарет Бейл.

Кога ще успее България да се класира отново за голям футболен форум и какво не ни достига?
Не мога да кажа кога ще се класираме на голям футболен форум, но освен ако не увеличат още броя на участващите страни, шансовете ни в близките години да се класираме сред най-добрите са много малки. Трябва да се развиват повече млади български футболисти, които да бъдат налагани в националния отбор. За целта могат да помогнат и клубовете, които да влагат повече в развитието на детско-юношеските си школи, вместо да дават пари за безизвестни футболисти от Африка, повечето от които не се задържат дълго тук.

Какво е пожеланието ти към останалите читатели на Gol.bg?
Пожелавам на всички читатели на сайта да са живи и здрави, много щастливи, да имат много късмет, позитивни спортни и житейски емоции и успех във втората фаза на играта с прогнозирането на мачовете от Евро 2016.

Ето ТУК можете да дадете прогнозите си за втората част от играта на Gol.bg и да спечелите още страхотни награди!