Нефтохимик и Локомотив Горна Оряховица си врътнаха 1:1 на стадион "Лазур" в Бургас и оставиха без победител "Битката за спасение". Двата отбора продължават да са в зоната на изпадащите отбори с 12 точки.

Гостите дръпнаха в резултата след страхотен гол ала Лео Меси на Атанас Фиданин, но през второто полувреме домакините се добраха до равенството след попадение на резервата Станислав Маламов. Така двата отбора заслужено си поделиха по точка и продължават битката за спасението си.

Срещата на стадион "Лазур" в Бургас започна с положения и за двата отбора. В седмата минута гостите можеха да вкарат, но Янко Георгиев показа класа и спаси. Отговорът на домакините бе тупалка на Иван Вълчанов, но в аут.

В 15-ата минута Нафтата отново стигна до страхотно положение, но Костадин Хазуров изпусна. Четири минути по-късно Локо поведе. Атанас Фидадин в стил "Лео Меси" успя да мине през цялата защита на домакините и се разписа с диагонален удар за 0:1.

В 24-ата минута с пропуск за Нафтата се отличи Любомир Божинов. След половин час игра гостите можеха да вкарат нов гол, но Мартин Кавдански нямаше шанс да опъне мрежата на бургазлии.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но те така и не знаеха как да стигнат до чисто голово положение, а и гостите много умело се защитаваха и затваряха празните пространства.

След час игра Хазуров успя да шутира от малък ъгъл, след като залъга защтата на Локомотив, но Банков спаси. Десет минути домакините успяха да вкарат, но съдията Ивайло Стоянов отмени попадението поради засада.

В 72-ата минута най-логичното се случи и резервата Станислав Маламов успя да изравни за 1:1. До края Нафтата натисна, но нямаше шанс за победен гол и срещата завърши без победител.