Легендарният стадион "Ла Бомбонера" преживя поредната си незабравима вечер. Над 50 хиляди по трибуните насълзиха звездата Карлос Тевес, който изигра последния си мач за гранда от Буенос Айрес. 32-годишният нападател ще продължи кариерата си в китайския Шанхай Шенхуа, но се сбогува подобаващо с клуба на сърцето си.

Той се отличи с гол и асистенция за успеха с 4:1 над Колон, а феновете цял мач скандираха неговото име и го призоваваха да остане. Засега Тевес мълчи, но трябва да е луд, за да откаже предложените 84 милиона долара от Китай.

Запалянко на тима от Буенос Айрес дори нахлу на терена и се поклони пред идола си. Тевес отвърна с прегръдка. Около стадиона фенове на "Бока" пък държаха транспаранти с призив към Карлитос да остане на "Ла Бонбонера". Той обаче е непоколебим...

В Китай Тевес ще е един от най-скъпоплатените, но местната Суперлига тепърва започва да привлича звезди. Преди дни бразилският национал Оскар, който е със статут на твърда резерва в "Челси", премина в "Шанхай СИПГ" срещу 62 млн. евро и заплата от 480 хил. евро на седмица. Свързват и Джон Тери с трансфер в Суперлигата. Очертава се интересна зимна пауза.