От Барселона организираха специално тържество по случай раздялата с Хавиер Масчерано. Асът прекара почти 8 години в тима на каталунците.

По време на събитието всички ръководители и футболисти станаха на крака и аплодираха аржентинеца. Самия футболист пък не скри сълзите си по време на церемонията.

"Тези думи ще взема със себе си, бях изключително щастлив тук. Преди седем години и половина дойдох в Барселона, за да изпълня една мечта и е време мечтата да свърши. Тя продължи да съществува по-дълго, отколкото си мислех. 

Когато пристигнах си мислех, че ще ми бъде изключително трудно, защото ще бъда сред най-големите футболисти в света. Случи се точно обратното. Срещата ми с Пуйол, Шави, Виктор Валдес беше невероятна. Срещнах невероятно сплотен колектив. Това е тайната на Барселона през всичките тези години", каза Масчерано.

Това се предава от поколение на поколение в Барселона, но духът се запазва същият. Това е най-голямата тайна на Барселона. Ние се наслаждаваме на всеки ден, организираме си партита, правим си пътвания. Тези седем години минаха много бързо

Време е да се сбогуваме. Тръгвам си с тази любов и това е най-доброто нещо, което можеше да се случи. За мен бе привилегия да играя в Барселона", добави защитникът.

Той акостира на "Камп Ноу" през 2010 година от състава на Ливърпул и спечели 18 трофея по време на престоя си в клуба, като в това число влизат и два триумфа в Шампионската лига. Сега ще защитава цветовете на китайския Хабей Форчън.