Каролина Вожняцки успя да спечели Australian Open, след като победи в драматичния финал Симона Халеп след 7:6(2), 3:6, 6:4 и по този начин се завърна на върха в световната ранглиста.

Това е първи трофей от "Големия шлем" за датчанката, а освен това тя прекъсна шестгодишната пауза в която не бе на върха на световния тенис и се завърна там по възможно най-триумфалния начин.

В първия сет двете си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек в който датчанката даде само две точки на своята противничка.

Във втория сет всичко се реши след един единствен пробив в полза на Халеп, който падна в осмия гейм, като на румънката и се наложи да спасява цели 7 точки за пробив по време на сета.

Третият и решителен сет бе много драматичен. Вожняцки поведе с 2:0 след пробив във втория гейм, но последва моментален рибрейк .

Тя отново дръпна с пробив, но румънката го върна и проби за 4:3, но там всичко за нея свърши. Каролина върна веднага пробива и регистрира пробив и в заключителния гейм, за да спечели мача.