Българският национал Александър Тонев изненадващо може да се завърне в Англия, след като е попаднал в списъка с потенциални нови попълнения на клуба от Лига Чемпиъншип - Барнзли, научи БТА.

Тонев е в немилост при новия треньор на Кротоне Валтер Дзенга, което кара англичаните да мислят, че могат да го привлекат лесно, срещу прилична сума и в рамките на оставащите три дни от трансферния период.

Барнзли от есента на 2017-а година е собственост на китайския бизнесмен Чиен Ли, закупил 80 % от акциите. Амбициите на китаеца, който е президент на компанията NewCity Capital, са бързо влизане в Премиършип и пробив там.

Проблемът в момента е, че Барнзли не се представя особено добре и се намира в долната половина на класирането - на 19-о място и само с 2 точки над зоната на изпадащите.

Чиен Ли е съсобственик и на френския Ница, където обаче не смята да увеличава инвестициите. "С Ница се получи добре, вкарахме ги в Лига Европа, играхме квалификации за Шампионската лига. Време е и Барнзли да поеме по пътя към големите", чертае плановете китайският предприемач.

В Чемпиъншип обаче Барнзли трудно бележи голове и явно затова Тонев е чудесен вариант за повече създадени положения.

Намиращият се на последното място в Серия "А" Беневенто, Палермо, а от скоро и Кремонезе - 5-о място в Серия "Б", също очакват последните дни на пазара, за да опитат да трансфер на бързоногото крило, което с гола си срещу Пескара миналата година буквално спаси Кротоне от изпадане.