Барселона и Хетафе завършиха наравно с 0:0 в двубой от 23-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Камп Ноу".

След проспано първо полувреме, футболистите на треньора Ернесто Валверде така и не успяха да пробият добре организираната защита на гостите. Новото попълнение Йери Мина пък записа дебют като титуляр за каталунците.

След тази среща Барса вече разполага с 59 точки на своята сметка в класирането, със 7 повече от преследвача си Атлетико Мадрид, който вчера победи Малага с 1:0.

Гостите видимо не се стреснаха от респектиращите резултати на каталунците през този сезон и футболистите на треньора Хосе Бордалас наложиха преса. Това даде резултат в 13-ата минута, когато Йери Мина допусна грешка. Серхио Бускетс обаче се върна и направи геройски шпагат, за да пресече опасното подаване към Амат Диедиу.

В 20-ата минута Серхи Роберто прати високо центриране в наказателното поле. За негово съжаление обаче съперниковата защита беше добре подредена и пресече подаването.

Три минути по-късно Мина се оказа в наказателното поле на Хетафе, опитвайки се да нанесе атрактивен изстрел от воле. Бруно Гонсалес Кабрера се намеси геройски и предотвати опасността.

В 35-ата минута Жорди Алба пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който беше блокиран от защитата.

В 40-ата минута Анхел получи добър пас и от границата на наказателното поле нанесе обещаващ удар, който обаче беше леко отклонен от Мина  и топката излезе в ъглов удар.

В края на първото полувреме Луис Суарес прати топката във вратата, но голът му бе отменен от съдията Давид Фернандес Борбалан заради засада.

През втората част домакините вдигнаха оборотите и подобриха играта си. В 50-ата минута Филипе Коутиньо се възползва от свободното пространство пред себе си и отправи хубав изстрел от далечно разстояние. Вратарят на Хетафе Гуаита обаче внимаваше и хвана топката.

Пет минути по-късно Луис Суарес получи великолепно подаване и пропиля голяма възможност, шутирайки от наказателното поле малко встрани от лявата греда.

В 60-ата минута Хетафе организира хубава атака отдясно, вратарят Марк-Андре тер Стеген реши да излиза, но видя, че няма да стигне до топката. Шибасаку опита да се възползва и прехвърли германеца, но не намери очертанията на вратата.

В 77-ата минута Мина засече с глава центриране от ъглов удар от зоната около точката на дузпата, но насочи топка на сантиметри от левия страничен стълб.

В 80-ата Меси отправи хубав изстрел от 20 метра, Гуаита изби към Жорди Алба, който пробва късмета си от малък ъгъл, но неточно.

В добавените минути на двубоя Луис Суарес опита да превърне центриране в гол, но обещаващият му удар с глава от точката на дузпата, прицелен под напречната греда, беше отразен от Гуаита.

Барселона - Хетафе 0:0

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Мина, Дин, Алба, Бускетс (Паулиньо 83'), Ракитич, Коутиньо (Иниеста 63'), Алкасер (Дембеле 63'), Меси, Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Хетафе: Гуаита, Суарес, Джене, Кабрера, Антунеш, Арамбари, Шибасаки (Кабрера 88'), Портийо, Фажир, Диедиу (Молина 85'), Анхел (Фламини 78')
Треньор: Хосе Бордалас

Барселона, стадион "Камп Ноу"
Съдия: Давид Фернандес Борбалан
Жълти картони: Бускетс, Мина (Барселона); Арамбари, Антунеш, Гуаита (Хетафе)