Емоционално изказване направи кандидатът за президент Ивайло Дражев от трибуната на конгреса на БФС.

"Това, което виждам тука, е зле режисиран фарс. Работните комисии са избрани от Зоналния съвет на БФС. От тях 50 на 50 са от Пловдив, плюс близките на Митко Енчев (председател на БФС-Пловдив) и други близки. Жалко, защото те убеждават че няма смисъл, че всичко е решено".

"Аз съм един от вас. Не съм прехвалена футболна звезда. Децата, които минаха през ръцете ми, са нормални хора и видяха от мене само хубаво. Стадионът в Бургас е като ТКЗС от 92-а година, това е. След това Борислав Михайлов заповяда да се направи паралелен клуб. И съм решил, че ако рибата мирише откъм главата, да отрежем главата".

"Ако ми се доверите, охрана, съдийски и медицински такси отпадат. Не може зонални и областни председатели да се спускат с парашут. Областният и зонален председател да се избират от хората, от клубовете. Както се избира първият ред, така и последният - ако не ви харесва, го махате вие".

"Той казва, че има отлични контакти, мислех да го предложа в моя изпълком. Но като видях какъв е страхливец, на мене страхливци не ми трябват. И тренировъчните лагери да не са в хотели на членове на изпълкома. Не може да четете моята декларация за конфликт на интереси, а половината членове на изпълкома да са в конфликт на интереси. Ако ме изберете, на 90% от програмата ми ще бъде реализирана."