Бившата звезда на Челси Ейдур Гудьонсен вярва, че през следващите десет дни ще се реши съдбата на мениджъра на "сините" от Лондон Антонио Конте.

"Винаги ще си под натиск, когато си мениджър на Челси. Но Конте се намира под още по-сериозна преса, отколкото очаква. Последните мачове не се развиха добре за тях. 

Да, постигнаха победа в Купата на Англия, но следващите десет дни могат много да разкажат за съдбата на Конте и бъдещето му в клуба. Челси установи високи стандарти през последните няколко години. 

Поради тази причина, ако не си толкова добър във Висшата лига, то ще трябва сериозно да се отнесеш към Шампионска лига", каза Гудьонсен.

През лятото на 2016 година Гудьонсен бе част от геройствата на Исландия по времена ЕВРО 2016, което беше поредната добавка към множеството му успехи.

Голаджията е печелил почти всичко в клубния футбол, в това число две титли от Висшата лига на Англия, трофея в Ла Лига и този от Шампионската лига.

През кариерата си Гудьонсен е играл за отборите на Валур, ПСВ Айндховен, КР Рейкявик, Болтън, Челси, Барселона, Монако, Тотнъм, Стоук Сити, Фулъм, АЕК, Серкъл Брюж, Брюж, Шъдзяджуан и Молде.