Байерн и Севиля врътнаха реми 0:0 в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига, който се игра на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Домакините като цяло диктуваха събитията на терена, но бяха прекалено беззъби в предни позиции и така, и не успяха да стигнат дори до минимален успех.

Въпреки това с общ резултат от двата мача 2:1 в тяхна полза, те продължават на 1/2-финалите на най-комерсиалния турнир. 


Още в 3-ата минута домакините имаха шанс да стигнат до попадение и да открият резултата, но Хамес от чудесна позиция, от фаул, стреля над напречната греда.

Броени минути след това Левандовски надскочи противников играч и с глава насочи топката към вратата, но стражът на севилци изби в корнер.

През следващите минути домакините имаха известен превес над андалусийци, но в никакъв случай не доминираха по толкова категоричен начин, колкото се очакваше.

В 30-ата минута Левандовски бе задържан леко от противников играч в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът в крайна сметка реши да не отсъжда такава.

Броени минути след това удар на Хумелс от 20-ина метра премина изключително близо покрай страничната греда.

В 38-ата минута стражът на гостите изби много силен удар на Рибери и така предотврати чисто попадение.

Малко преди почивката се наложи Навас да изпреварва Рибери на втора греда и да чисти от голлинията.

До полувремето и гостите имаха един шанс, но Рафиня в крайна сметка спря Сарабия.

Броени минути след почивката Левандовски имаше прекрасен шанс да вкара, но от близка дистанция удари гредата от външната страна.

Само десетина минути по-късно Корея имаше страхотна възможност да открие за гостите, но ударът му с глава разтресе гредата.  

Робен направи страхотен пробив и отправи силен удар в 72-ата миута, но топката профуча покрай гредата, а до самия край не паднаха голове. 

БАЙЕРН – СЕВИЛЯ 0:0

Байерн: Улрайх; Кимих, Боатенг, Хумелс, Рафиня (87 - Зюле); Хави Мартинес; Робен, Мюлер, Хамес, Рибери; Левандовски (77 – Вагнер)

Севиля: Сория; Навас, Меркадо, Ленгле, Ескудеро; Банега, Нзонзи; Сарабия, Франко Васкес (81 - Нолито), Хоакин Корея; Бен Йедер (65 – Муриел)