Гинган и Олимпик Марсилия завършиха 3:3 в среща от 37-ия кръг на Лига 1. Гостите с лекота пропиляха две важни точки в битката за класиране в Шампионската лига. Явно мислите на футболистите на Олимпик бяха насочени към предстоящия финал за Лига Европа срещу Атлетико Мадрид на 16 май.

Марсилия остава на 4-ата позиция в таблицата със 74 точки, колкото има и третия Монако, който обаче е с мач по-малко. Гинган е на 10-то място с 47 пункта.

Още във 2-ата минута Валер Жермен с глава изведе Олимпик напред в резултата. В 14-ата минута Флориан Товен удвои преднината на гостите.

Гинган един гол в 42-ата минута чрез Клеман Грение, който довкара топката в мрежата след удар на Джими Брианд в напречната греда.

След почивката домакините стигнаха до пълен обрат с две дузпи. В 51-ата минута Окампос игра с ръка в наказателното поле и Грение бе точен от бялата точка.

В 69-ата минута Бриан се измъкна зад защитата и бе повален от Стив Манданда за втора дузпа, а вратарят на гостите получи директен червен картон. Нападателят сам се нагърби с изпълнението и не остави шансове на резервата Йоан Пеле.

Олимпик Марсилия с човек по-малко успя да изравни в 81-ата минута, когато Буна Сар намери Товен и той направи 3:3.
До края на срещата и двата тима направиха всичко възможно да стигнат до успех, но направиха непростими пропуски.