Президентът на Ганайската футболна федерация Квеси Нянтаки подаде оставка след скандалните разкрития за корупционни практики. 

Нянтаки, който е член на Съвета на ФИФА, се извини и на президента на африканската държава Нана Акуфо-Адо и правителството заради провинението си. 

Припомняме, че Нянтаки бе заснет да приема 65 000 долара от репортер под прикритие, който се представил за бизнесмен, желаещ да инвестира в националния футбол. 

Документалният филм на журналиста е бил предаден на властите миналия месец, а вчера бе излъчен по Би Би Си. Футболната асоциация обяви, че ще съдейства на разследването.

Медията развихри подобен скандал, в който беше замесен бившият председател на Българския олимпийски комитет Иван Славков. Това се случи през 2004 година.

Тогава Би Би Си разкри как той и сърбина Горан Такач се срещат с лобисти, представящи се за бизнесмени от измислената компания "Ню Лондон Венчърс". Целта била да се осигурят гласове в подкрепа на кандидатурата на Лондон за Олимпиадата през 2012 година.