Ботев (Пловдив) спечели с 4:1 домакинството си на Дунав от 11-ия кръг на Първа лига и събра 17 точки, с които нахлу с гръм и трясък в първата шестица.

"Канарите" трябваше да обръщат резултата, след като до 29-ата минута изоставаха с 0:1.

Те обаче успяха да вкарах четири безответни гола и да измъкнат победата, която минава в графата "задължителни", ако искат да играят в плейофите за медалите.


В 10-ата минута играчите на Дунав можеха да вкарат, но ударът на Балджийски бе отразен от Даниел Кайзер. Седем след това гостите изненадващо поведоха в резултата. След центриране от корнер, Петър Патев засече топката с глава, но тя се отби в страничния стълб, и попадна в Ахмедов, който от близко разстояние се разписа за 1:0.

Ботев отговори с диагонален удар на Алфонсо, който беше отразен от вратаря. В 29-ата минута домакините изравниха след нелепа грешка на Станислав Антонов. Стажът на русенци не можа да овладее топката след изстрел на Антонио Вутов и Стивън Петков я прати в мрежата - 1:1.

Пловдивчани стигнаха до пълен обрат в 36-ата минута. Тодор Неделев центрира от корнер и Петър Патев в опита си да изчисти си отбеляза автогол.

В 38-ата минута Даниел Кайзер извади опасен удар на Светослав Ковачев.

След почивката Антонио Вутов вкара, но попадението му беше отменено заради засада. В 53-ата минута той стреля, но топката рикошира в гърба на Стивън Петков, който бе зад защитата на гостите.

Ботев понатисна съперника си и в 70-ата минута Кристиан Димитров направи 3:1. След изпълнение от корнер, защитникът се пребори с двама защитници на Дунав и мушна топката във вратата на Антонов.

Секунди след това Стивън Петков изпусна сал срещу вратаря. Ударът му мина високо над вратата.

11 минути преди края се разписа и капитана на "канарите" Лъчезар Балтанов. Той засече с глава центриране на Джонатан Перейра и направи резултата 4:1.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ 4:1

0:1 Ахмед Ахмедов (17')
1:1 Стивън Петков (29')
2:1 Петър Патев (36' авт.)
3:1 Кристиан Димитров (70')
4:1 Лъчезар Балтанов (79')

Ботев (Пловдив): 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. К. Димитров, 23. Минев, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 8. Неделев, 93. Афонсо, 39. Вутов, 20. Петков

Дунав: 86. Антонов, 14. Васев, 16. Ковачев, 4. Патев, 83. Попадийн, 5. Динков, 17. Коконов, 31. Станоев, 25. Балджийски, 98. Ковачев, 9. Ахмедов