Ювентус успя да победи Емполи с 2:1 в двубой от 10-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Карло Кастелани".

Футболистите на треньора Масимилиано Алегри доминираха на терена, но домакините съумяха да поведат в резултата, благодарение на Франческо Капуто в 28-ата минута. Два гола на Кристиано Роналдо (54д., 70) обаче позволиха на "бианконерите" да стигнат до обрат.

Така Юве продължава да е недостижим на върха с актив от 28 точки, със 7 повече от втория Наполи, който утре ще се изправи срещу Рома. Емполи пък потегля към Серия Б с 6 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/z1PJw21tSK0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Гостите поеха инициативата още след първия съдийски сигнал и Кристиано Роналдо опита късмета си в 6-ата минута. Португалецът се опита да хване неподготвен вратаря от далечно разстояние, но ударът му премина много встрани от дясната греда.

В 26-ата минута Алекс Сандро засече центрирана топка от пряк свободен удар и нанесе перфектен удар с глава към целта. Вратарят Иван Проведел обаче реагира спокойно и улови без проблеми.

Две минути по-късно домакините откриха резултата. Рикоширала топка се озова в краката на Франческо Капуто малко зад линията на наказателното поле. Той не се подвоуми и изстреля великолепен удар към лявата греда - 1:0.

В 39-ата минута Роналдо се опита да отбележи, вдигайки се във въздуха близо до точката на дузпата и насочвайки топката надолу към центъра на вратата. Проведел обаче успя да спаси с лекота. 

В края на първото полувреме Леонардо Бонучи игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер Джанпаоло Калварезе използва системата за видеоповторения и прецени, че нарушение на играта няма.

През втората част Юве се втурна в търсене на голове. В 49-ата минута Миралем Пянич се озова в добра стрелкова позиция на ръба на наказателното поле и дръпна спусъка. Топката полетя към вратата, но Проведел я изби в гредата.

В 53-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Пауло Дибала бе повален на тревата. Кристиано Роналдо се нагърби с отговорността и прати топката неспасяемо във вратата.

В 70-ата минута торинци стигнаха до обрат. Отново Роналдо бе точен за Юве, след като се възползва от свободното пространство пред себе си и отправи страхотна тупалка от около 20 метра, пращайки топката неспасяемо във вратата на Проведел.

До края на двубоя футболистите на Емполи се опитаха с всички сили да стигнат поне до равенството, но добре подредената защита на гостите не позволи това да се случи.

Емполи - Ювентус 1:2

Голмайстори: Франческо Капуто (28), Кристиано Роналдо (54д., 70)

Емполи: Проведел, Ди Лоренцо, Силвестре, Майета, Антонели (Паскал 69'), Траоре (Ла Гумина 82'), Акуа, Бенасер, Зайц (Учан 75'), Крунич, Капуто
Треньор: Аурелио Андреацоли

Ювентус: Шчесни, Де Шилио (Бардзали 90'), Бонучи, Киелини, Сандро, Пянич (Коща 80'), Бентакур, Бернандерски (Куадрадо 66'), Матюиди, Дбала, Роналдо
Треньор: Масимилиано Алегри

Емполи, стадион "Карло Кастелани"
Съдия: Джанпаоло Калварезе
Жълти картони: Траоре, Учан (Емполи); Бернардески, Бентанкур, Дибала (Ювентус)