Европейските грандове ще се обидят в нова Суперлига, която най-вероятно ще наследи Шампионската лига, съобщи германското издание „Дер Шпигел“. 

Медията са позовава на документи, според които най-големите клубове на Стария континент ще оформят нов турнир, след като в интерес на истината за подобно нещо се говори отдавна. 

Твърди се, че новата надпревара ще стартира през 2021-а година, като тя ще бъде съставена от 16 отбора. 11 от тях ще бъдат постоянни и това са Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал, Ювентус, Милан, Байерн М и ПСЖ. 

Останалите 5 ще бъдат гости, като сред тях ще бъдат Атлетико Мадрид, Борусия Д, Марсилия, Интер и Рома. Възможно е да има втора дивизия и гостите всеки сезон да трябва да играят срещу лидерите в нея, за да запазят мястото си в елитната дивизия. 

На този етап все пак остава неясно дали Шампионската лига напълно ще отпадне и дали участниците в Суперлигата ще трябва да напуснат домашните си първенства и по този начин да излязат и от УЕФА.