Швейцария сътвори немислимото и постигна фамозен обрат от 0:2 до 5:2 срещу Белгия в среща от Лига А и втора група в турнира за Лигата на нациите.

Двете страни се изправиха една срещу друга в Цюрих, а домакините започнаха мача по кошмарен начин. 

Братът на Еден Азар - Торган, откри за "червените дяволи" още във 2-ата минута след удар около точката на дузпата, а само 15 минути след това отново той се разписа и белгийците удвоиха аванса си в своя полза.

При второто попадение той отправи страховит удар от границата на наказателното поле и шокира противниковия страж. По всичко изглеждаше, че гостите лесно ще стигнат до успеха, но в крайна сметка не се случи точно така.

Родригес успя да намали в 25-ата минута от дузпа, а точно шест минути след това Сеферович засече едно хубаво подаване на далечната греда и изравни, след като вкара топката в опразнения ъгъл.

Сензационният обрат стана факт в 44-ата минута, след като Сеферович отправи страхотен удар от наказателното поле и така домакините обърнаха резултата до 3:2 в своя полза.

Елведи в 62-ата минута засече прекрасно центриране на Шакири в наказателното поле и увеличи аванса на "кръстоносците", а за крайното 5:2 точен бе Сеферович в 84-ата минута, който с този гол оформи хеттрика си. 

Мбабу го намери в наказателното поле и той с глава не сгреши. След успеха си Швейцария финишира като лидер с 9 точки, а Белгия има също толкова, но е втора. Така "кръстоносците" ще се класират за финалното каре и ще се доближат до участие на Евро 2020. 

ШВЕЙЦАРИЯ - БЕЛГИЯ 5:2
0:1 Т. Азар 2
0:2 Т. Азар 17
1:2 Родригес 26
2:2 Сеферович 31
3:2 Сеферович 44
4:2 Елведи 61
5:2 Сеферович 84

Швейцария: Зомер, Мбабу, Елведи, Клозе, Родригес, Цюбер (87 - Бенито), Фрюлер (78 - Закария), Джака, Фернандеш, Шакири, Сеферович

Белгия: Куртоа, Компани, Боята, Алдервейрелд, Мюние (90 - Ориги), Тилеманс, Витцел, Чадли (65 - Батшуай), Т. Азар, Е. Азар, Мертенс