Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев определи пред БНТ като тежък жребия за квалификациите за европейското първенство по футбол през 2020 година.

България попадна в група с "А" с тимовете на Англия, Чехия, Черна гора и Косово, като първите два тима в крайното класиране ще намерят място на шампионата на Стария континент.

"Тежка група. Ние не сме в позиция, в която да си избираме противниците. Мен ме вълнува играчите да бъдат здрави през март месец. Има три балкански отбора, така че зарядът в тези мачове ще бъде по-голям".

"Излишно е да говоря за мачовете с Англия и Чехия, това са достатъчно класни отбори. Но най-важно е играчите да са здрави и да бъдат в добра форма за квалификациите. Черна гора и Косово са от по-ниски урни, но в никакъв случай не са слаби отбори".

"Ще подходим с уважение към тях. Националният отбор играе в съвсем друг календар от клубните отбори и не мога да гарантирам, че ако сега сме играли добре, и след три месеца ще бъдем толкова добри", коментира Хубчев.