Реал (Мадрид) - Ал Аин, финал на Световното клубно първенство, стадион "Шейх Зайед Спортс Сити", 18:30 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Няма абсолютно никакво съмнение кой е фаворит за успеха в този мач. Това са мадридчани, които на хартия ще имат лесна задача срещу отбора от ОАЕ. Това ще бъде и страхотна възможност за новия треньор на "кралете" Сантяго Солари да запише престижен трофей в кариерата си като наставник и то само броени седмици, след като пое тима.

Отборът от емирствата малко изненадващо успя да се справи с Ривър Плейт и да надвие един от най-големите грандове в Южна Америка след дузпи, а пък мадридчани от своя страна се справиха без проблем с японския Кашима с 3:1. 

До момента Реал не се е изправял никога срещу днешния си противник, нито в официален мач, нито в приятелски, а това ще бъде техен исторически първи двубой. Това от своя страна ще бъде и рaдост за местните фенове.

"Кралете" ще бъдат без Асенсио, който е с контузия и ще отсъства от терените поне за три седмици, а Мариaно също е аут за тази среща. В състава на Ал Аин няма никакви нови контузени футболисти и като цяло всички са здрави. 

Най-големият плюс за арабския тим е, че ще играе в своя град, така че домакинската публика определено ще се опита да попречи на "кралете" да стигнат до успеха днес, но това доста трудно ще се случи. 

До момента иначе мадридчани са печелили три пъти Световното клубно първенство - през 2014, 2016 и 2017 година, а нашата прогноза за днешния мач е техен четвърти триумф след победа от 4:1 над домакините.

Прогноза: Реал (Мадрид) - Ал Аин 4:1