Бъдещето на Станимир Стоилов е на кръстопът. В момента българският специалист е начело на националния отбор на Казахстан, но съвсем скоро може да настъпят промени, пише местният сайт vesti.kz.

Според него ръководството на местната федерация не е доволно от резултатите в Лигата на нациите и обсъжда бъдещето на Мъри като национален селекционер. В същото време бившият му клуб Астана има намерение да го върне начело на тима. За поста е спряган сърбинът Ненад Лалатович, но според изданията той няма да оглави Астана.

“Защо пристигането на Лалатович в Астана е малко вероятно? Първо столичният клуб може да възстанови сътрудничеството си със Станимир Стоилов, от когото във футболната федерация на Казахстан не са съвсем доволни заради неудачното представяне в Лигата на нациите.

Освен това причина за раздяла с българина може да стане високата му заплата. Предстои да се разбере какво ще се случи, но може би и самият Стоилов се е убедил, че повече му пасва работата като клубен треньор”, добавя vesti.kz.