Драмата около рекордната покупка на Кардиф Емилиано Сала продължава, след като стана ясно, че докато е бил на частния самолет и е пътувал от Нант към Острова той е изпратил аудио запис по приложението WhatsApp на свой приятел. Записът е меко казано потресаващ, тъй като самият аржентинец сякаш е предчувствал това, което вероятно се е случило.

Известно е, че самолетът изчезна от радарите край Ламанша и в крайна сметка хората, които са се заели със спасителната акция, очакват телата на него и на пилота, който го е карал, трудно да бъдат открити или ако бъдат открити и двамата да са мъртви.

"Аз съм в самолет, който скоро ще се разбие на парчета... Ако през следващия час и половина не се чуем... Не знам дали ще изпратят някого да ме търси...Едва ли ще ме намерят. Страх ме е.“, гласи аудио съобщението, което е изпратил аржентинецът.

В момента феновете на Нант, Кардиф и тези на целия футболен свят се молят всичко да приключи благополучно и нападателят да бъде намерен жив, но шансовете за това с всеки изминал час намаляват все повече и повече.