Треньорът на ПСЖ Томас Тухел не бе на себе си от разочарование след шокиращата домакинска загуба с 1:3 от Манчестър Юнайтед и класирането на "червените дяволи" на 1/4-финалите в Шампионската лига.

Успехът на гостите дойде в продължението и с помощта на VAR, след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Кимбембе в наказателното поле. В крайна сметка наказателният удар бе превърнат в гол от Маркъс Рашфорд.

"Какво да ви кажа?! Изключително съм объркан. Истината е, че ударът на Далот в ситуацията при която Кимбембе игра с ръка минаваше далече над напречната греда. Това обаче не се взе в предвид от съдията. Аз си мисля, че това не беше чиста дузпа. Ние обаче сме си виновни, тъй като в продължение на един час играхме на ръба на бръснача и в крайна сметка аз лично допусках, че може да се стигне до нещо подобно", обяви Тухел след самия мач.

"Когато се стигна до VAR бях наясно, че съдията има причини да даде дузпа и може би ще я даде. В крайна сметка мнението ми се оказа вярно. Направихме груби грешки, наистина. Кехрер е младо момче и не може да го съсипем за грешката, която направи при гола на Лукаку. Все пак всички сме човешки същества и всички грешим".

"Аз лично все още съм фен на VAR, тъй като тази система трябва да я има, за да помага на футбола. Ще се опитаме да преодолеем възможно най-бързо това отпадане и да се насочим към мачовете си във Франция". 

"Мисля си, че проблемът пред нас беше начинът по който започнахме този мач. За половин час допуснахме две попадения, което не трябваше да се случва. Първото стана още във 2-ата минута. Определено трябва да си вземем поуки. Няма да правим трагедии от това отпадане".